Hoe snoei ik lavendel

Geplaatst op: 07.10.2019

Dan kun je er meteen bosjes van maken, om op zijn kop te drogen. Ik denk dat ik wellicht te vroeg maart en te rigoureus heb gesnoeid, ik heb alles tot ongeveer cm hoog teruggesnoeid, maar heb alleen nog droge takjes, geen oude blaadjes meer.

Anoniem op 20 oktober om iik wil een border van lavendel aanleggen maar weet geen soorten enplant afstanden.

Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Gerelateerde producten. Vannacht hadden we nachtvorst. Helaas komen er geen bloemen meer aan. Als er nog groene punten aan de lavendel zitten dan heeft u kans dat ze opnieuw uitlopen.

Wanneer moet ik dan beginnen met de topjes weg te snoeien voor het mooiste resultaat. Bekijk events Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten, kamerplanten en bloembollen aan, hoe snoei ik lavendel.

Breng met de geur van lavendel wat extra ontspanning in huis. Ik heb lavendel gezaaid vorig jaar en verpot in bakken aan de schutting hier hoe snoei ik lavendel een deksel onder dus de grond blijft erg nat moet ik hier gaten in boren of zal het in de zomer misschien meevallen vanwege de warmte.

Anoniem op 29 november om kun je ook lavendel stekken.

Stan ze wel goed in de zon?

NUTTIGE INFORMATIE

Lavendel snoeien gebeurt vaak niet op de juiste wijze, waardoor de struiken al na enkele jaren niet mooi meer zijn. Een verwaarloosd struikje met veel kaal hout kan het best vervangen worden door een nieuwe plant. Lavendel houdt arme, kalkrijke grond. De haag die ik geplant heb is tot op 5 cm van de bodem "gesnoeid" Is daar eventueel nog iets tegen te doen? Help ons groeien Deel dit artikel. Wanneer en hoe moet ik mijn lavendel snoeien? Lees meer   Perkrozen snoeien.

  • Kan of moet ik nog snoeien?
  • Vraag je raad aan een vakman? Is daar iets tegen te doen?

Bekijk hier al onze lavendel in de hoe snoei ik lavendel. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd! Beste Carolien. Maar je kunt lavendel het beste nog eens snoeien in het voorjaar zodat de plant een compacte groeiwijze houdt. Heb je nog meer vragen over het snoeien van bepaalde planten.

Snoei in maart

Zoals de zeeborder met heiligenbloem, salie en kattenkruid, de border in roze en blauw waarin ook grassen zijn verwerkt of de zomerborder in blauw en groengeel met kogeldistel en vrouwenmantel. Tuinontwerp Hoogteverschillen in de tuin. Wel is het goed om jaarlijks wat kalk bij je lavendel te strooien.

Ok Privacyverklaring. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Foto: iStockphoto. Geldt dit voor alle soorten lavendel, hoe snoei ik lavendel. Een beetje een open struik is het beste. Maar eigenlijk heb ik geen idee vanaf welke temepartuur ik nieuwe plantjes kan planten.

Wanneer en hoe lavendel snoeien

Laat u informeren door onze ervaren cactus-specialiste Anna! Beste Barend, deze plant hoef je in principe niet te snoeien. Je knipt daarbij de uitgebloeide bloemen af met een heggenschaar en neemt een klein stukje van de bovenkant van het groen mee.

Ik weet het, de lavendelstruikjes in Zuid-Frankrijk zien er na jren nog veel mooier uit dan hier, En hoeveel mag ik er dan af halen, hoe snoei ik lavendel. Maar je kunt lavendel het beste nog eens snoeien in het voorjaar zodat de plant een compacte groeiwijze houdt.

Tuinontwerp Hoogteverschillen in de tuin 5 jul, Henritte Romijn Beantwoorden? Vervolgens wordt de plant gerooid en vervangen om vervolgens na een paar jaar weer hetzelfde probleem tegen te komen.

Met vriendelijke groet, Ik heb lavendel gezaaid vorig jaar en verpot in bakken aan de schutting hier zit een deksel onder dus de grond blijft erg hoe snoei ik lavendel moet ik hier gaten in boren of zal het in de zomer misschien meevallen vanwege de warmte.

Ronald Poppema op 1 aprilis deze klaar om gepasteuriseerd en gehomogeniseerd te worden. Knip terug tot boven jonge scheutjes. Hoe snoei ik lavendel e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspiratie

Deze plant staat vooral bekend om de Mediterrane sfeer die het oproept en zijn heerlijke geur. Heb je in het dode hout geknipt? De vakman zorgt ervoor dat je altijd verzekerd bent van prachtige lavendel, waar je vele jaren van geniet.

Maar door de vochtige winter zijn de binnenkanten van de struikjes erg donker en dor. Geniet van de groei en de bloei. Zo heb extra genot van de heerlijke lavendelgeur.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws