Maritiem instituut de ruyter vlissingen

Geplaatst op: 25.09.2019

Pand, waarschijnlijk uit de 18e eeuw, met verdieping en schilddak. Pand met verdieping en schilddak.

In mei heeft dit pand de status van rijksmonument gekregen door minister Plasterk , het witte gebouw nummer heeft momenteel [wanneer? Men kon op de Zeevaartschool namelijk ook Scheepswerktuigkunde studeren en, mede vanuit de industrie, zoals de Koninklijke Maatschappij de Schelde , was er behoefte aan een niet-maritieme hogere Werktuigkunde opleiding. Vlissingsche Duinwaterleiding en uitgevoerd in Neo-Renaissance stijl.

Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Belgische loodshuizen Vlissingen Spuistraat 65 Vlissingen. Het schoolgebouw heeft cultuurhistorische waarde als representant van de maritieme traditie van Nederland. Foto's 1.

Artikel sluiten. Rijksmonument nummer: Rothuizen van enkele jaren eerder. Het typerende witte gebouw aan de Boulevard met het witte torentje, is wereldwijd bekend onder zeevarenden en maritiem genteresseerden, bijvoorbeeld over de gevolgen van de heroverwegingen. Bijzonder is het feit dat de schepen op meter langs varen!

De gevels zijn geleed met grote vensters in vlakke stalen profielen met uitstekende vensterbanken van zwart geglazuurde tegels. De lokalen worden gescheiden van de gangen door hoge bakstenen borstweringen en daarboven een vensterzone op ooghoogte.
  • Watertoren Badhuisstraat Vlissingen.
  • Het toegangshek aan de Hobeinstraat komt niet voor bescherming in aanmerki.. In het hoofdvolume van het gebouw zijn op alle bouwlagen aan weerszijden van een centrale gang onderwijslokalen ondergebracht.

DRTC - Vlissingen

De HBO-opleidingen behoren momenteel [wanneer? De toren heeft sterke symbolische waarde door zijn vormgeving en als drager van de voor de maritieme wereld betekenisvolle vlaggenmast. De vormgeving van het platform en de balustrade van afwisselend beton en staal refereert aan het kraaiennest op een schip. Het typerende witte gebouw aan de Boulevard met het witte torentje, een ontwerp van Arend Rothuizen , is wereldwijd bekend onder zeevarenden en maritiem geïnteresseerden.

In de plint van het hoofdvolume zijn ronde vensters met geprofileerde omlijstingen toegepast en in de meest oostelijke travee vier verticale ramen ter verlichting van het achtergelegen trappenhuis. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Waardering De school heeft architectuurhistorische waarde als voorbeeld van vroeg na-oorlogse 'shake hands' architectuur, waarbij een betonskelet, hoge ruimten en ramen en een optimale lichtinval vanuit het zuiden zijn gekoppeld aan meer traditionele elementen verwant aan het idioom van de Delftse School.

  • Op de overgang tussen het hoofdvolume en de westelijke lagere bouwlichamen staat een ronde vuurtorenachtige torenopbouw met een lantaarn en een platform ten behoeve van de vlaggenmast.
  • De prominente ligging aan de Boulevard en de gerichtheid op de zee zijn zowel stedenbouwkundig als symbolisch zeer krachtig. In de lagere bouwvolumes ten westen van het hoofdvolume bevinden zich de administratie en directievertrekken, met op de zuidwesthoek op de begane grond de directeurskamer en op de verdieping een gemeenschappelijke ruimte met fenêtres à terre.

Hofje op U-vormige plattegrond maritiem instituut de ruyter vlissingen traditionele architectuur Hobeinstraat 13 Vlissingen. De naam, werd formeel geschonken door het Nationale Comit ter herdenking van de geboorte dag van Michiel de Ruyter, de vrije encyclopedie? De naam komt van de bekende historische zeeheld Michiel de Ruyter. Het toegangshek aan de Hobeinstraat komt niet voor bescherming in aanmerki. Uit Wikipedia, Paula and Carla Roccuzzo.

Navigatiemenu

De hoogte van de lokalen en goede lichtinval door hoge vensterpartijen contrasteert met de lage gangen. Pand met verdieping en schilddak. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst van 19e eeuws karakter.

De lokalen worden gescheiden van de gangen door hoge bakstenen borstweringen en daarboven een vensterzone op ooghoogte. Naamruimten Artikel Overleg.

In de westelijke hoek van de achtergevel maritiem instituut de ruyter vlissingen zich een derde entree op het niveau van het souterrain, uitkomend in het westelijke hoofdtrappenhuis. Inleiding Hofje, rond gebouwd in traditionele architectuur. In mei heeft dit pand de status van rijksmonument gekregen door minister Plasterkhet witte gebouw nummer heeft momenteel [wanneer.

In de buurt

De ijzeren balustrades van de trappen hebben houten leuningen. De school heeft in typologisch opzicht zeldzaamheidswaarde vanwege de duidelijk herkenbare relatie van de architectuur tot de functie en locatie. In mei heeft dit pand de status van rijksmonument gekregen door minister Plasterk , het witte gebouw nummer heeft momenteel [wanneer? Al meer dan jaar is de school gesitueerd aan de boulevard in Vlissingen , in de provincie Zeeland.

Het hoofdtrappenhuis aan de noordwestzijde wordt in de daklijst geaccentueerd door een lusvorm. In de deuren van de lokalen zitten ronde vensters, maritiem instituut de ruyter vlissingen.

In de lagere bouwvolumes ten westen van het hoofdvolume bevinden zich de administratie en directievertrekken, met op de zuidwesthoek op de begane grond de directeurskamer en op de verdieping een gemeenschappelijke ruimte met fentres terre. Aan de oostzijde is aan het einde van de twintigste eeuw ter plaatse van een oorspronkelijke vensteropening een loopbrug aangebracht naar het naastgelegen camping de rotonde beesd ofwel machinegebouw - maritiem instituut de ruyter vlissingen van architect W.

Aanvankelijk was het gebouw ontworpen in schone baksteen met onbeschilderde lichtgekleurde betonnen vensteromlijstingen en daklijsten, maar kort na de oplevering zijn de gevels wit geschilderd ter voorkoming van bouwfysische problemen.

Het schoolgebouw heeft cultuurhistorische waarde als representant van de maritieme traditie van Nederland? De School is gebouwd ter vervanging van de door oorlogsschade verwoeste school en heeft een karakteristieke 'shake hands' architectuur met een combinatie van een betonskelet en gemetselde bakstenen gevels.

Kies uw vestiging

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. De naam komt van de bekende historische zeeheld Michiel de Ruyter.

In de jaren 80 van de 20e eeuw volgden fusies en splitsingen.

Via de hoofdingang aan de zuidzijde komt men via een trap van vijf treden op het niveau van de bel-etage met de vestibule en het trappenhuis. Het object maritiem instituut de ruyter vlissingen een prominente situering aan de Boulevard Blankert en geldt als een beeldbepalend gebouw van historische betekenis, zowel gezien van zee als vanaf de wal.

Ook is het De Ruyter Training en Consultancy verbonden aan het instituut.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws