Tussentijds bloedverlies bij pilgebruik

Geplaatst op: 26.09.2019

Een doorbraakbloeding is bloedverlies buiten de stopweek van de pil. Deze bloeding heet een onttrekkingsbloeding. Ik heb tussentijds bloedverlies.

Ook van anticonceptiemethode veranderen kan een tijdlang lichte bloedingen tussen de maandstonden veroorzaken, omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen. Wie stopt heeft minder kans op doorbraakbloedingen. Ook zelfzorggeneesmiddelen met Sint Janskruid Hypericum kunnen de betrouwbaarheid van de pil verminderen.

Maar de meeste mensen noemen het gewoon menstruatie of maandstonden. Facebook Twitter Linkedin. Het kan leiden tot onjuist gebruik van OAC, met het risico op ongewenste zwangerschap. Wettelijke vermeldingen Sitemap.

Verder lezen 2. Vrouwelijke ziekten. Wat is het Wat is tussentijds vaginaal bloedverlies. Inmiddels is bekend dat antibiotica geen invloed hebben op de betrouwbaarheid van de pil. Doorbreken Nieuws.

Spotting of een doorbraakbloeding is niet schadelijk. Door de pil of overstappen op een andere pil houdt het tussentijdse bloedverlies vaak op. Het bloedverlies wordt steeds meer.
  • In zeldzame gevallen kan spotting namelijk wijzen op een gynaecologische ziekte, zoals baarmoederfibromen , een seksueel overdraagbare infectie , poliepen in de baarmoeder, endometriose , endometritis ontsteking van het baarmoederslijmvlies , enz. Daarom raden dokters aan om bij foutief pilgebruik onmiddellijk verder te gaan met een nieuwe strip.
  • Spotting is meestal onschuldig.

Hormonale ontregeling

Het bloedverlies dat daardoor wordt veroorzaakt, is minder dan bij een gewone menstruatie. Je maandelijks bloedverlies is dan wel geen echte menstruatie, maar even goed ben je niet zwanger. Bekijk Ons assortiment. In een aantal situaties kan tussentijds bloedverlies wijzen op een verminderde betrouwbaarheid van de pil.

Volg ons:. Hebt u last van kleine bloedingen tussen twee menstruatieperiodes?

Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy Cookies. Vruchtbaarheid Menstruatie bloedingen tijdens de cyclus premenstrueel syndroom PMS vrijen tijdens de menstruatie Zwanger en seks Ongepland zwanger. Het bloedverlies is minder overvloedig dan tijdens de maandstonden, de bloedingen zijn pijnloos en het bloed is meestal donkerder van tussentijds bloedverlies bij pilgebruik.

Terug naar top Nederlands Franais. Hormonale ontregeling Spotting wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een hormonale ontregeling.

Wat is een doorbraakbloeding?

Gebruikt u de prikpil Depo-Provera , het implantatiestaafje Implanon of het hormoonhoudend spiraaltje Mirena als anticonceptiemiddel, dan is er geen sprake van een stopweek. Bijvoorbeeld luchtwegontstekingen zoals astma, COPD en sarcoïdose , reumatische aandoeningen zoals reuma, polymyalgie en jichtaanvallen , darmziekten namelijk colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn , het syndroom van Sjögren, bepaalde oogontstekingen, clusterhoofdpijn, lupus erythematodes LE , ernstige huidontstekingen zoals bij lepra , bepaalde bloedziekten zoals de bloedstollingsziekte ITP , de ziekte van Duchenne spierziekte , Bellverlamming een vorm van gezichtsverlamming , bij nierziektes, zoals het nefrotisch syndroom en bij netelroos.

Waarschijnlijk werken de hormonen oestrogeen en progestageen dan minder regelmatig.

Het zou kunnen dat uw anticonceptiemiddel een hormonale dosis bevat die niet of niet meer geschikt is voor u, en dat geeft dan spotting. Tamponziekte Tussentijds bloedverlies bij pilgebruik Nervosa. Meld je aan voor de nieuwsbrief En ontvang twee keer per maand alle informatie over jouw gezondheid. Klik wel op versturen. Verder winkelen Naar kassa en afrekenen. Lees hier onze Privacy- en cookieverklaring.

Doorbraakbloedingen en spotting

Ze zijn ook nodig om energie, mineralen en zouten vrij te maken en op te slaan. Gezondheidszorg kan altijd beter. Bij wisselwerkingen met andere geneesmiddelen, bijvoorbeeld met medicijnen tegen epilepsie of Sint Janskruid. Vaak zijn dit kleine hoeveelheden bloed, ook wel spotting genoemd. In het gros van de gevallen blijven de maandstonden tijdens de zwangerschap uit, maar soms zet het lichaam zijn cyclus na de innesteling van de bevruchte eicel voort.

En bestaan er oplossingen voor! Klik wel op versturen. Het bloedverlies dat daardoor wordt veroorzaakt, krijg je een natuurlijke menstruatie, tussentijds bloedverlies bij pilgebruik.

Als tussentijds bloedverlies bij pilgebruik geen vorm van hormonale anticonceptie neemt zoals de pil of de pleisterdan kunt u overwegen om de anticonceptiepil te gaan gebruiken.

U krijgt er pijn bij? Als er geen oorzaak gevonden is voor het tussentijds bloedverlies, is minder dan bij een gewone menstruatie. Bij starters is het zelfs de belangrijkste reden tot vroegtijdig stoppen met de pil binnen het eerste jaar. In een aantal situaties kan een doorbraakbloeding of spotting wel wijzen op een mogelijk verminderde betrouwbaarheid.

Oorzaken: pil, seks of soa

Waarschijnlijk werken de hormonen oestrogeen en progestageen dan minder regelmatig. U krijgt er pijn bij. Dit is een significant verschil.

Door de pil of overstappen op een andere pil houdt het tussentijdse bloedverlies vaak op. Opgelet: dit geldt alleen voor de natuurlijke menstruatie. Vaak is de frequentie hiervan verminderd en bij sommige vrouwen blijven de bloedingen helemaal uit.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws